נוטריון – על מה ולמה? | ורדה אליקים - עורכת דין
slider



נוטריון – על מה ולמה?

פורסם על ידי ספט 23, 2017 ב כתבות באתר | סגור לתגובות על נוטריון – על מה ולמה?

אין מי שלא נזקק בחייו להתערבותו של הנוטריון. כל מי שהגיש בקשה לקבלת התר עבודה, לאזרחות או לקבלה ללימודים גבוהים באחת מארצות העולם יודע שצריך להגיש יחד עם הבקשה גם מסמכים תומכים כמו תעודת  לידה, אישורי  לימודים ודיפלומות, אישורים ממקומות עבודה בארץ וכן הלאה. האישורים מישראל כתובים בעברית ולכן צריך לתרגמם. את תרגום המסמכים יכול לעשות כל מתורגמן מוסמך ובלבד שהוא בקיא בשתי השפות העברית וזו שמדוברת במדינה בחו"ל. אבל זה לא מספיק כדי לקבל אישור שהתרגום אכן מתאים למסמך המקורי צריך חתימה של נוטריון. בשל כך, הנוטריון אף הוא צריך להיות בעל שליטה בשתי השפות. הוא מאשר בחתימת ידו ובחותמת שעווה שהמסמך המתורגם מתאים למקור הישראלי שמצורף לתרגום.

מי זקוק לנוטריון ולמה לעבוד איתו?

  • לקוחות רבים פונים לקבל שירותי ייעוץ והכוונה דווקא מעורך דין שמחזיק גם ברישיון נוטריון וזאת כדי לחסוך את הצורך בהגשת המסמכים לאישור אצל בעל מקצוע נוסף.
  • בעלי מחלוקות המופיעים בבתי המשפט נשלחים לא אחת על ידי השופט לבוררות בפני נוטריון שזה יפסוק את פסיקתו במחלוקת. בית המשפט מכיר בהחלטת הנוטריון ובפסק דין ומאשר אותו לעומת פסק של עורך דין שהחלטתו היא בגדר המלצה בלבד.

מה היתרון של עבודה עם הנוטריון?

כל מסמך שחתום על ידי נוטריון משמש ראייה לבית משפט. מסמך כזה מחליף את הצורך בהבאת העד בפני השופט. על המסמך להופיע טופס אישור מלווה בחותמת המוטבעת על גבי שעווה אדומה. את המסמכים מעטר סרט אדום כך שהמסמכים המאושרים על ידי הנוטריונים נראים כולם בצורה שווה. נוטריון מאשר גם חתימה על תצהירים שנחתמו בפניו מכין צוואות  וכתבי תביעות והגנה לבית המשפט.

איך הופכים לנוטריון?

  • נוטריון הוא עורך דין בעל וותק של למעלה מעשר שנים שעמד במבחני לשכת עורכי הדין ומשרד המשפטים. אין חשיבות לגילו של הנבחן אלא לוותק שבו הוא עוסק בתחום עריכת הדין. רוב עורכי הדין שמגיעים לוותק של עשר השנים עוברים את מבחן הנוטריון ובכך מגדילים במקצת את רווחיהם. לפעולות הנוטריון יש מחירון מטעם לשכת עורכי הדין והם מחויבים לו. מאחר ועל פי החוק אין גיל פרישה לעורכי דין מבוגרים יש כאלה שהעבירו את משרדיהם לבניהם ממשיכים לעבוד כנוטריון ועיקר פרנסתם מאישור מסמכים.
  • בעבר היה נוטריון ממונה על ידי משרד המשפטים בשיתוף עם הנהלת בתי המשפט, לתפקיד "נוטריון ציבורי". התפקיד בוטל והסמכויות של הנוטריון נכללות ברישיון של עורך הדין שהוסמך לעסוק גם בנוטריון. בלשכת עורכי הדין ובמשרד הפנים יש ספר הנוטריונים. לצד נתונים כמו מספר הרישיון ומספר שנות הוותק יש גם מקום לתלונות שלקוחות מאוכזבים מבקשים לציין. כל מי שנזקק לנוטריון ומעונין לעיין בספר זה יכול לקבל את הרושם אודותיהם.