בשנים האחרונות החל פרויקט חדש מטעם משרד המשפטים ובתי המשפט וזה גישור גירושין. המטרה של פרויקט זה הוא, זוגות שעומדים להתגרש במקום למהר אל תהליך גירושים, תהליך ארוך וקשה שיכול לפגוע בצורה קשה בזוג ובילדים עצמם, פונים הזוג תחילה אל מגשר גירושין ורק אם הליך הגישור נכשל הם ממשיכים משם אל תהליך גירושים רגיל.
תהליך גישור גירושין כולל בעיקרון שתי מטרות, הראשונה, הוא מאלץ את הזוג להתמודד עם השאלה האם הם בכלל רוצים להתגרש, בעת תהליך הגישור ייתכן והם יוכלו להגיע להבנות ביניהם אשר יאפשרו להם להמשיך את הקשר. המטרה השנייה היא, במידה והם לא מצליחים להגיע להבנות שכאלה ומחליטים להתגרש, אז לפחות תהליך הגירושין נעשה בהסכמה, הוא נעשה בצורה כזו ששני הצדדים מסכימים לתנאים, בלי מלחמות מיותרות.
מגשר גירושין הוא עבודה לא פשוטה, להבדיל מעורך דין רגיל, בורר או שופט, תפקידו של מגשר הוא להחליט מי צודק ומי לא, מטרתו היא לא להכריע בעניין, המטרה שלו היא לאפשר לשני הצדדים להגיע להסכמות. מאחר ושניהם מגיעים מנקודת מבט שאין סיכוי שהם יגיעו להסכמות, הרי בכל סכסוך זו נקודת המבט ובפרט כשמדובר בסכסוך בין בני זוג שטומן בחובו הרבה מאוד אמוציות וכעסים רגשיים, זה הרבה יותר קשה.
לשם כך נעזר מגשר גירושין בכלים שעומדים לרשותו, ראשית, הוא מקשיב לשני הצדדים, שומע את הסיפור שלהם ולומד מה בדיוק כל אחד רוצה, מה מפריע לכל אחד אצל השני, מה הוא צריך. לאחר מכן הוא מנסה להציע רעיונות או לגרום לצדדים להציע רעיונות, אשר מטרתם היא ששני הצדדים יוותרו על דברים מסוימים למען האינטרס המשותף. לעיתים האינטרס הוא טובת הילדים, לעיתים האינטרס הוא טובתם של בני הזוג.
חשוב לומר, הליך מגשר גירושין הוא הליך בעל משמעות רבה מבחינות שונות, הן כלכליות, והן אחרות. הרי אם בני הזוג יכולים לחסוך בהליך זה זמן יקר של התגוששות בבתי משפט, אז נכון יותר לגשת להליך כזה גם אם הם לא יגיעו להבנות שיאפשרו להם לחזור ולחיות ביחד. סביר להניח שאם הם הגיעו למגשר וקיבלו החלטה להתגרש, הרי לא מדובר בעניין של מה בכך, אלא משהו מורכב ועמוק יותר, אך מצד שני, תמיד אפשר להתמודד עם השאלה כיצד רוצים לסיים את מערכת היחסים ביניהם, האם בצורה טובה בתקווה שיהיה ניתן להמשיך להיות בקשר או בצורה פחות טובה.