הסכם ממון לאחר נישואים הינו בין ההסכמים שבני זוג חותמים עליהם בכניסה לחיים משותפים. עם העלייה בסטטיסטיקה של הגירושים יותר ויותר צעירים מעדיפים לדעת מראש "למה הם נכנסים" ולחתום על חלוקה של הרכוש במקרה בו מערכת היחסים לא תצלח.
אמנם, איש אינו רוצה להיכנס למערכת יחסים במחשבה על "היום שאחרי" אולם ברוב המקרים זו אינה המשמעות של הסכם ממון. הסכם ממון, במיוחד הסכם ממון לאחר נישואים, נחתם כאשר שני בני הזוג מגיעים להבנה כי הדרך הטובה ביותר ליצור בטחון ברכוש שכבר צברו – היא באמצעות הסכמה מסודרת על חלוקת הרכוש.
במקרים רבים כיום אנשים נכנסים למערכת יחסים ותוך שנים ספורות הם מגלים כי הכיוון שלהם שונה מזה שהיה לפני זמן קצר בלבד. כאשר התקופה דינמית כל כך ואנשים עוברים שינויים מהפכניים בזמנים קצרים יחסית, אין זה פלא כי רבים מעדיפים לחתום על הסכם ממון לאחר נישואים אצל עורך דין המתמצא בתחום.
מה מסדירים באמצעות הסכם ממון?
הסכם ממון כשמו כן הוא, מסדיר את חלוקת הנכסים והרכוש בין בני זוג. גם אם כבר התחתנתם ולמעשה נוצרו שינויים בעיקר לאחר החתונה, זה הזמן להסדיר את היחסים מחדש ולסכם ביניכם את הדברים בצורה כתובה.
הסכם ממון מעניק לשני הצדדים את הביטחון המלא כי מה שלא יקרה, כל אחד מהם יישאר בעל הנכסים והרכוש שברשותו כך שהוא יוכל להמשיך ולהתפתח גם במקרה של פרידה.
הרבה מהזוגות מגיעים לחתום על הסכם ממון לאחר נישואים כאשר הצדדים מתפתחים בכיוונים שונים או כאשר אחד מבני הזוג צובר נכסים והאחר לא, או כאשר שני בני הזוג מעוניינים לשמור על הפרדה בין הנכסים שלהם על מנת להמשיך ולפעול בצורה המיטבית כל אחד בנפרד.
הבחירה בחתימה על הסכם ממון לאחר נישואים מבטיחה לשני הצדדים את השקט הנפשי ואת הביטחון כי הם יכולים לעשות טעויות וזה לא יבוא על חשבון בן הזוג, או שטעויות שבן הזוג יעשה לא יבואו על חשבונם. באופן זה נשמר הביטחון והשקט בין בני הזוג גם בתקופות מאתגרות.