למרות שפעמים רבות אנחנו חושבים שאנחנו שולטים על הכול בחיינו, בפועל זה לא כך. בפועל החיים יכולים להפתיע אותנו לטובה או לרעה בכל יום. למשל, אדם בריא לחלוטין יכול לעבור תאונה קשה ולהפוך לסיעודי תוך כמה שעות. כמו כן, אדם מבוגר שעד היום התנהל בכוחות עצמו עלול לסבול התדרדרות קשה במצבו שתוביל אותו להיות סיעודי. לכן לרבים מאתנו יש ביטוחי סיעוד שונים. זה יכול להיות ביטוח סיעודי פרטי אך זה גם יכול להיות ביטוח סיעודי שנעשה במסגרת קופת החולים שאליה אנחנו שייכים. עם זאת, הבעיה היא שלא תמיד חברת הביטוח מסייעת לנו כאשר אנחנו פונים אליה. זה נשמע לכם מוכר וגם אתם חושבים על הגשת תביעת סיעוד? הינה מספר דברים שאתם חייבים לדעת.
פנו תחילה אל חברת הביטוח של האדם הסיעודי
עוד לפני שאתם מגישים תביעת סיעוד בעזרת עורך דין, נסו פשוט לפנות אל חברת הביטוח של האדם הסיעודי. אם הוא עשה ביטוח סיעודי ושילם עליו שנים, בהחלט יכול להיות שחברת הביטוח תסייע. עם זאת, חשוב גם להבין שלא פעם:
- התהליך כולו לוקח זמן כי חברת הביטוח מתמודדת עם לא מעט פניות
- יש חברות ביטוח שמתנערות מאחריות ולא מסייעות ללקוח
- עליכם להגיש בשמו של האדם הסיעודי לא מעט מסמכים
לכן לא רק שכדאי יהיה לפנות אל חברת הביטוח, אלא גם רצוי לעשות זאת כמה שיותר מהר.
נתקלתם בבעיה? פנו במהירות לקבלת עזרה
אם ניסיתם לקבל מחברת הביטוח את מה שמגיע לאותו אדם סיעודי שבו אתם מטפלים ולא הצלחתם, עצרו לרגע. חשוב להבין שאין מקום להתפשר או לוותר. זה הזמן להגיש תביעה רצינית בעזרת עורך דין. חברת הביטוח תשלם לכם בסופו של דבר את מה שמגיע לכם במידה ותוכלו להוכיח את הדברים. בנוסף, אם לא תקבלו את העזרה מחברת הביטוח, העלות הכלכלית תהיה מאוד קשה להתמודדות. העלות של טיפול באדם סיעודי בביתו עומדת על 8,000 ש״ח בחודש. לכן ברור מדוע, במקום להתמודד לבד עם העלויות האלה, כדאי שתפנו אל עו״ד שיעזור לכם לקבל מחברת הביטוח פיצוי.